Wanneer heb ik een gerechtsdeurwaarder nodig?

Wanneer heb ik een gerechtsdeurwaarder nodig?

jan 28, 2020 Financiën by admin

In het zakenleven krijg je er regelmatig mee te maken; debiteuren die om een of andere reden niet betalen op of voor de afgesproken betaaldatum. In bijzondere gevallen krijg je tijdig een bericht. De debiteur zal aangeven dat het niet mogelijk is om de betaling direct te voldoen. Wanneer een debiteur tijdig contact opneemt met een plausibele verklaring, is dit vaak een indicatie dat er geen kwaad in de zin is. Je kunt meestal samen met deze debiteur tot een oplossing komen.

Helaas gaat het lang niet altijd zo gemoedelijk. In de meeste gevallen laat een debiteur niets weten. Dit heeft twee mogelijke oorzaken: de debiteur is de betaling vergeten of de debiteur stelt de betaling bewust uit. In het eerste geval is een herinnering vaak afdoende, maar bij het tweede scenario is het mogelijk nodig om vervolgstappen te ondernemen. Je hebt dan een gerechtsdeurwaarder nodig die ervoor kan zorgen dat de debiteur alsnog met het openstaande bedrag over de brug komt.

Gerechtsdeurwaarder of incassobureau

Wanneer we denken aan het innen van schulden, denken we snel aan deurwaarders en incassobureaus. Dat is geen gekke gedachte, want veel partijen maken gebruik van de diensten van beide dienstverleners. Toch zijn er wel verschillen tussen een deurwaarderskantoor en een incassobureau. Een incassobureau heeft namelijk geen juridische meerwaarde ten opzichte van jezelf. Een incassobureau is vooral handig omdat zij wel de tijd en de middelen hebben om debiteuren te herinneren aan openstaande schulden. Een gerechtsdeurwaarder mag veel meer, zoals het uitschrijven van een dagvaarding. Ben je in het bezit van een vonnis, waarin de schuldenaar is veroordeeld, maar heeft deze nog steeds niet betaald? Dan kan een gerechtsdeurwaarder, zoals stalmandeurwaarders.nl, het vonnis of de beschikking verzilveren.

Welke kosten betaal ik?

Hoeveel een gerechtsdeurwaarder kost en hoe deze kosten zijn opgebouwd, is per deurwaarderskantoor verschillend. Sommigen hanteren een no-cure-no-pay formule, anderen vallen op door een vaste lage prijs. Welke deurwaarder de beste prijs voor jouw opdracht hanteert, is bovendien ook afhankelijk van jouw specifieke vraag. Leg de prijzen van verschillende deurwaarders naast elkaar en maak op basis daarvan een keuze voor een geschikte deurwaarder.

Wat je kunt doen om openstaande schulden te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, dat is in het geval van debiteuren niet anders. Je kunt verschillende maatregelen treffen om te voorkomen dat particulieren of zakenrelaties schulden opbouwen. Voer financiële checks uit om er zeker van te zijn dat een debiteur kan betalen en maak strakke afspraken als je twijfelt aan iemands kredietwaardigheid.