De financiële gevolgen van corona

De financiële gevolgen van corona

apr 21, 2020 Hypotheken by admin

Het corona virus heeft ons de laatste weken stevig in zijn grip. De overheid heeft besloten om over te gaan op een intelligente lockdown en dat betekent dat iedereen in Nederland thuis moet werken op de cruciale beroepen na. Zo’n beslissing heeft was noodzakelijk om de zorg niet te overbelasten, maar wat gaan de financiële gevolgen hiervan zijn? Hier lees je hieronder meer over

De gevolgen voor bedrijven op de korte termijn

Voor veel bedrijven hebben de maatregelen grote gevolgen. De werkzaamheden komen bij sommige bedrijven gedeeltelijk stil te liggen en andere hebben helemaal geen werkzaamheden meer. Zo mogen alle horecagelegenheden geen mensen meer ontvangen op de manier waarop ze dit normaal doen. Ook veel grote winkelketens moeten hun werkzaamheden aanpassen. Denk maar aan de supermarkten waar verschillende maatregelen worden genomen om op een veilige manier boodschappen te kunnen doen. 

Voordelen van deze corona crisis

Nu klinkt deze crisis natuurlijk heel erg en dat is het ook zeker. Veel mensen leven in onzekerheid over hun inkomen. Er zit echter ook een positieve kant aan dit virus. Denk aan alle initiatieven die er opgezet zijn om de medewerkers in de zorg een hart onder de riem te steken. Ook de creativiteit bij bedrijven groeit enorm. In deze tijd is het voor ieder bedrijf noodzakelijk dat ze zich aanpast om het hoofd boven water te kunnen houden. Dit zorgt voor erg creatieve ideeën waardoor bedrijven zelfs aan het groeien zijn. Ook wordt voor veel werkgevers duidelijk dat thuiswerken goed werkt en dit in de toekomst misschien wel vaker gebruikt kan worden. Tot slot zien we dat het milieu enorm profiteert van deze crisis. Doordat mensen nu veel binnen blijven zijn er tekenen van verbetering van het milieu over de hele wereld.

De toekomst?

Vooralsnog weet niemand hoe lang deze maatregelen gaan aanhouden. Het is dan ook belangrijk voor alle bedrijven om zich aan te passen en voor te bereiden op een langdurige 1.5 meter afstand samenleving. Doe je dit als bedrijf goed en weet je op een veilige manier je bedrijfsvoering gaande te houden? Dan ziet de toekomst er goed uit. Bedrijven die stug vasthouden aan de manier die ze gewend zijn krijgen het zeer waarschijnlijk een stuk zwaarder tijdens deze crisis.