Financieel onafhankelijk zijn door slimme truc

Financieel onafhankelijk zijn door slimme truc

Albert Einstein noemde deze truc het achtste wereldwonder. Deze slimme truc kan jou helpen financieel onafhankelijk te worden. Dit wereldwonder kenmerkt zich in de beleggerswereld als rendement op rendement. Vergelijkbaar met andere wereldwonderen neemt de waarde toe naarmate de basis niet vergaat. 

Hoe werkt het?

Wanneer je belegt is het doel om rendement te behalen over je inleg. Wanneer je ervoor kiest om dit rendement nogmaals te beleggen dan kun je rendement op rendement behalen. Dit noemen ze in de beleggerswereld: het rendement op rendement effect. Oftewel het achtste wereldwonder waar Albert Einstein het over had. 

In de praktijk

Wanneer je een beleggingsrekening opent en je stort hier €100 euro op is dit 30 jaar later met 7% rendement €761,20 waard. Wacht men nog 10 jaar dan is de €761,20 verdubbeld tot bijna €1500. Hoe langer je het geld laat renderen des te sneller het bedrag zal vergroten. Dit alles dankzij het rendement op rendement effect. Echter brengt beleggen risico’s met zich mee! Wanneer men geen rendement behaalt en misschien wel verlies maakt zal dit principe NIET van toepassing zijn.  

Redenen om nu te beginnen met beleggen 

  • Hoe eerder men start met het rendement op rendement principe hoe meer winst men eruit kan halen. Als je dit principe dus wilt gebruiken zul je er zo snel mogelijk mee moeten beginnen wil je er zoveel mogelijk winst uit halen. 
  • De rente daalt al meer dan 30 jaar en is nu ontzettend laag. Het heeft dus veel minder zin om te sparen en meer zin om je geld aan het werk te zetten door bijvoorbeeld te beleggen.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Let op Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.