Waarom vrouwen moeten beleggen

Waarom vrouwen moeten beleggen

Onderzoek wijst uit dat vrouwen stressbestendiger en risicomijdender zijn dan mannen. Daarnaast hebben vrouwen ook minder last van zelfoverschatting. Hierdoor zijn vrouwen beter in beleggen dan mannen. Toch beleggen er op dit moment nog steeds minder vrouwen dan mannen. Tijd om hier verandering in te brengen!

Beginnen met beleggen 

Veel vrouwen beginnen niet aan beleggen omdat ze denken dat het te ingewikkeld is. Veel vrouwelijke beleggers zeggen dat dit niet klopt. Wanneer je je er een beetje in verdiept blijkt het achteraf toch niet zo ingewikkeld te zijn als gedacht. Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren om te beleggen, zo is er altijd wel een manier die bij je past. Wat ook belangrijk is om te weten is dat je voor beleggen helemaal niet veel geld hoeft te hebben. Veel mensen denken dat je meteen duizenden euro’s in moet leggen. Maar je kan al beleggen vanaf een paar tientjes.    

Belangrijke punten

Wanneer je wil gaan beleggen zijn er een aantal vragen die je jezelf moet stellen. Zoals: Hoe lang wil je nog werken? Hoe veel geld denk je nodig te hebben wanneer je met pensioen gaat? Hoe lang wil je beleggen? Hoe veel geld kun je per maand missen? Wil je beleggen voor je toekomstige huis, een wereldreis of je pensioen? Hoe veel risico wil je nemen?  

Wanneer je start met beleggen is het belangrijk dat je dat doet met geld dat je niet nodig hebt. Maar, zorg er wel voor dat je nooit belegd met geld dat je niet hebt! 

Waarom beleggen vrouwen beter?

Zoals in de intro al is gezegd blijkt uit onderzoek dat vrouwen beter beleggen. Vrouwen mijden het risico meer dan mannen. Dit kan ze veel geld schelen met beleggen omdat wanneer de beurs slecht gaat ze niet zo veel geld kwijtraken. Mannen hebben ook vaker last van hun ego en zullen dus niet zo snel hulp vragen. Bij vrouwen is dit anders, vrouwen vragen juist om hulp en hebben hierbij niet hun ego in de weg zitten.