Uitbesteden of zelf beleggen?

Uitbesteden of zelf beleggen?

Iedereen in deze tijd wil graag een goed appeltje voor de dorst bij elkaar verdienen. Maar helaas weten veel mensen niet hoe ze dat bij elkaar kunnen verdienen. Daarom gaan we je het verschil uitleggen tussen het zelf beleggen en uitbesteden van je beleggingen.

Uitbesteden van je beleggingen

Uitbesteden is het beste alternatief wanneer je; geen ervaring hebt met beleggen of niet wilt nadenken wat je volgende stap moet zijn op de financiële markten. Bij het uitbesteden vertrouw je een ander met je vermogen die het dus voor jou belegd. Voordat je begint maak je een aantal afspraken met je vermogensbeheer hoeveel risico hij/zij mag nemen met jouw vermogen deze leg je na het gesprek ook vast. 

De voordelen van het uitbesteden is voornamelijk dat je een persoonlijke vermogensbeheerder hebt en je beleggingen op jouw wensen zijn afgestemd. Echter zitten er ook een aantal nadelen aan het compleet uitbesteden van je beleggingen denk aan hoge kosten en dat je een flinke minimale inleg moet hebben om van start te gaan.

Zelf beleggen

De laatste jaren heeft zelf beleggen een aantal verandering ondergaan. Denk aan de online tools die je kan gebruiken om je beleggingen 24/7 in de gaten te houden. Op basis van deze meestal gratis tools kan je een Plan van Aanpak maken zodat, je verstandig van start gaat. 

Verder is een interesse in de financiële markt nodig om gegronde beslissingen te maken van je keuzes om ‘echt’ een leuk rendement te krijgen over je investering. De voordelen van zelf beleggen zijn vooral dat het goedkoop is en dat je snel van start kan gaan. Het grootste nadeel is dat het tijd kost en een interesse (bijna) essentieel is om van start te gaan.

Welke vorm past bij mij?

Kortom is welke vorm van beleggen past het beste bij jou? Het lekker uitbesteden of zelf aan de gang gaan met beleggen? Het antwoord ligt bij de tijd en interesse die je hebt voor het beleggen. Wanneer je weinig tijd kwijt wil zijn en toch een leuk rendement wilt hebben ga je voor het uitbesteden. Als je liever de touwtjes zelf in handen hebt of je hebt weinig starters vermogen kan je beter kiezen voor zelf beleggen.