Is indexbeleggen veilig?

Is indexbeleggen veilig?

nov 8, 2019 Beleggen by admin

Tegenwoordig zijn we allemaal bezig om zo snel mogelijk met zo min mogelijk inspannen geld te verdienen. De kunst van het makkelijk geld verdienen is het geld wat je al hebt te laten werken voor je. Door slimme investeringen te maken kan je zelf wanneer je aan het slapen bent geld verdienen.

Wat is indexbeleggen?

Indexbeleggen is relatief simpel, het is een strategie waarbij je als het ware een ‘mand’ (portefeuille) hebt die gevuld is met verschillende eieren (aandelen). Een indexfonds is dus de portefeuille met de verschillende aandelen.Je koopt dus allemaal kleine stukken van de bedrijven oftewel aandelen of je leent de bedrijven een bedrag tegen een rente oftewel obligaties.

Waarom de keuze voor een indexfonds?

Het grootste voordeel van het investeren in indexfondsen is dat de prijzen een stuk lager liggen dan het zelf beleggen in aandelen dit verschil kan zelfs oplopen tot 95%. Verder, ligt het risico van verlies een stuk lager ten opzichte van een ‘normale’ belegging. Door zowel de lage kosten en de garantie dat de kans kleiner is dat je verlies lijdt is de voorkeur voor een indexfonds bij zowel beginnende beleggers en ervaren beleggers

Wanneer kan je het beste beginnen?

Je kan het beste zo snel mogelijk beginnen met het investeren van indexfondsen. De kracht van indexfondsen is namelijk, dat je zo vroeg mogelijk moet beginnen. Dit kan dan resulteren tot een goed appeltje voor de dorst.
Om je een goed inzicht te geven wat je kan overhouden als tijdig investeert hebben we voor jou een makkelijke rekensom. Stel je legt eenmalig €10.000 met een rendement 6,5%. Je legt maandelijks niks meer in en je komt hier de komende 40 jaar niet meer aan. Die eenmalige inleg van €10.000 is dan al na 40 jaar €124,161 waard.