Beleggen voor rendement!

Beleggen voor rendement!

Door de lage rente krijg je tegenwoordig (bijna) niks meer voor het sparen op een bank. Vroeger kreeg je een aantal procenten rente en tegenwoordig zijn het negatieve cijfers. Heb jij al eens nagedacht om je spaargeld anders te gebruiken? Investeren kan op veel verschillende manieren. Zo kun je onroerend goed kopen als huizen maar je kan ook beleggen in aandelen, obligaties of cryptocurrencies. In deze blog wil ik je meenemen in de mogelijkheden. Hieronder lees je meer!

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn heel veel mogelijkheden om te beleggen. Je kan er voor kiezen om zelf te beleggen maar je kan ook ervaren beleggers laten beleggen voor jou. Het kan makkelijk zijn dat je er voor kiest om anderen voor jou te laten beleggen. Het voordeel ervan is dat je specialisten laat beleggen met jouw geld. Deze specialisten zijn er heel de dag mee bezig en weten wat ze doen. Daarnaast spreiding zij jouw kapitaal waardoor het risico lager ligt. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om zelf te beleggen er zijn dan zeker een aantal dingen die je in je gedachten moet houden. Heb jij even geluk dat ik je er alles over ga vertellen.

Wat moet je weten als je zelf wilt gaan beleggen?

Je moet een aantal dingen zeker weten voordat je gaat beleggen. 

  • Zorg ervoor dat je nooit belegd met geleend geld of met geld dat je niet kan missen. 
  • Beleggen is niet alleen voor de rijken! Het kan ook met een klein bedrag als €100.
  • Begin eerst met een demo-account zodat je kan wennen.
  • Je kan ook beleggen als de markten dalen
  • Blijf altijd kritisch op informatie van anderen!

De risico’s 

Aan beleggen zitten risico’s. Het is niet aan te raden om te investeren met geld dat niet van jezelf is, houd in gedachten dat je het altijd kan verliezen, zelfs als zeker denkt te weten wat er te wachten staat.

Beleggen kan ook met kleine bedragen

Veel mensen denken dat beleggen alleen voor de rijken onder ons is, echter is dat een achterhaalde gedachten. Tegenwoordig kan je ook beleggen met een klein budget als €100. Als je een klein budget hebt is het wel belangrijk om rekening te houden met fee’s, deze fee’s worden in rekening gebracht met iedere transactie.

Blijf kritisch

Er is veel informatie op internet en in boeken te vinden en ik raad je ook zeker aan om dat te lezen. Blijf altijd kritisch dat wil ik je wel meegeven. Er zijn veel mensen die je foutieve informatie aanpraten voor eigen voordeel. Dubbelcheck je bronnen en ga op zoek naar andere bronnen die het confirmeren. 

Waarin investeren

Natuurlijk kan ik niet zeggen waar jij in moet investeren, het is erg persoonlijk en afhankelijk van veel factoren. Ga je voor veel risico dan kan je kijken naar cryptocurrencies, wil je minder risico dan kan je beter voor een stabieler aandeel gaan.